HOME
Home » Bisnes » Tips Pemasaran Perniagaan Di Rumah Yang Berkesan

Tips Pemasaran Perniagaan Di Rumah Yang Berkesan

Posted at | Categorised in Bisnes

Tips pemasaran perniagaan di rumah yang berkesan yang anda perlu patuhi, salah satu perkara yang paling berguna untuk pemilik perniagaan kecil di rumah adalah sekumpulan rakan sebaya yang boleh menawarkan input dan nasihat.

Tips Pemasaran Perniagaan Di Rumah Yang Berkesan

Anda mungkin perlu memulakan rangkaian dan secara aktif mencari orang lain untuk menyertainya. Walaupun orang yang anda temui bekerja dalam industri yang sama sekali berbeza, anda akan berkongsi keinginan bersama untuk menjalankan perniagaan kecil di rumah yang kukuh.

Mula meletakkan beberapa dana sekarang untuk persaraan, walaupun anda baru memulakan perniagaan di rumah anda. Penjimatan untuk bersara adalah satu tabiat yang sukar untuk lakukan (serius!) jika anda tidak mula melakukannya secepat mungkin.

Walaupun anda merasakan anda boleh menggunakan beberapa ringgit tambahan untuk membeli beberapa bekalan, tetapi ianya tidak perlu, anda harus letakkannya sebagai dana persaraan.

Bekerja di rumah boleh membuat anda merasa terpencil dan hilang fokus. Apabila anda mahukan sokongan simpatik, tempat yang sesuai untuk dicari adalah di forum perniagaan di rumah.

Anda boleh mendapatkan nasihat dan nasihat perniagaan yang benar-benar bebas dengan menyertai mana-mana forum perniagaan di rumah. Ahli-ahli forum yang lebih berpengalaman dalam forum ini dengan senang hati menjadi mentor pemula dan menawarkan nasihat perniagaan yang tidak ternilai harganya.

Apabila mengendalikan perniagaan di rumah, penting untuk diingat ianya tidak menjanjikan kejayaan segera. Sebagai peraturan umum dalam industri perniagaan di rumah, mengharapkan untuk berjaya dengan segera, adalah cara yang pasti untuk gagal.

Rancang untuk bekerja dengan banyak masa yang sukar sebelum anda melihat keuntungan dan bersedia untuk menghadapi beberapa kemunduran. Membuat wang dengan perniagaan di rumah adalah kerja keras dan tidak berlaku semalaman.

Sebagai permulaan artikel ini, memulakan perniagaan di rumah adalah impian ramai orang. Walau bagaimanapun, ramai orang tidak pernah memulakan perniagaan di rumah, mungkin kerana takut tidak diketahui.

Dengan nasihat yang tepat, mana-mana orang boleh memulakan perniagaan di rumah yang berjaya. Gunakan nasihat artikel ini dan dalam perjalanan untuk memulakan perniagaan di rumah.

Tips Pemasaran Perniagaan Di Rumah Yang Berkesan

Dapatkan semua permit dan lesen yang diperlukan. Jika anda menjual produk, anda mungkin memerlukan sijil cukai jualan, dan jika pelanggan melawat rumah anda, perniagaan kecil untung besar anda mungkin memerlukan permit.

Mendapatkan lesen dan permit adalah kerja rumit tetapi biasanya boleh didapati dalam talian. Sekiranya anda tidak pasti, sebaiknya mendapat nasihat dari consultant atau mentor. Mematuhi undang-undang akan membantu anda mengelakkan didenda atau kehilangan perniagaan anda.

Sentiasa berusaha untuk membuat pelanggan anda gembira. Perkara mudah seperti nota terima kasih atau item freebie akan menunjukkan kepada pelanggan anda bahawa anda menghargai urusniaga mereka dan ianya akan menjana perniagaan berulang.

Dua perkara yang orang suka adalah hadiah dan penghargaan percuma. Buktikan kepada mereka bahawa anda menghargai mereka sebagai pelanggan.

Sediakan lesen “Melakukan Perniagaan Sebenar” (MPS) di negeri anda untuk mendaftarkan syarikat anda dan membuka akaun bank yang khusus untuk perniagaan anda. Anda biasanya boleh melakukannya melalui bank tempatan anda atau semak dengan ruang perniagaan di kawasan anda untuk mendapatkan bantuan. Ia biasanya murah dan berguna untuk membezakan akaun perniagaan dan peribadi.

Tips Pemasaran Perniagaan Di Rumah Yang Berkesan

Jangan terlalu banyak menghabiskan masa pada logo perniagaan baru anda. Anda boleh mencari seseorang untuk membuat logo impian anda dalam masa yang singkat. Pereka web umumnya orang yang sangat kreatif yang membuat logo dan boleh membuat apa-apa logo yang pernah anda bayangkan. Jimat masa dan biarkan orang lain membuat logo anda.

Tambah talian telefon tambahan ke pejabat rumah anda. Dengan melakukan ini, anda dapat mengurangkan risiko mempunyai ahli keluarga lain (terutamanya kanak-kanak) menjawab telefon anda.

Walaupun ahli keluarga anda mungkin mempunyai niat yang terbaik di hati, mereka mungkin tidak memjawab panggilan telefon klien penting dengan cara yang profesional yang benar-benar anda perlukan.

Cari perniagaan di rumah yang tidak mempunyai persaingan yang kuat dan perniagaan kecil untung besar buat co-op iklan di pelbagai laman web anda. Perkongsian ruang iklan dapat meningkatkan pengunjung ke semua situs yang mencari produk anda. Pastikan perniagaan anda dipromosikan dengan tepat dan orang selalu klik apa yang mereka cari.

Memulakan dan menjalankan perniagaan di rumah adalah cara yang hebat untuk menjana pendapatan di rumah. Semestinya, mengembangkan perniagaan anda bermula dengan asas pengetahuan yang baik dan betul. Ikuti nasihat dalam artikel ini untuk memula dan mengekalkan perniagaan di rumah anda.

Untuk memastikan aliran tunai anda konsisten, sebelum menyampaikan produk atau perkhidmatan anda, anda wajib menerima bayaran terlebih dahulu. Sekiranya perkhidmatan yang anda tawarkan diserahkan dalam tempoh masa tertentu, tidak realistik untuk mengharapkan bayaran pendahuluan, tetapi anda boleh membahagikan pembayaran selama tempoh tersebut, dan meminta pembayaran terlebih dahulu dari tempoh yang ditetapkan.

Menjalankan perniagaan di rumah anda adalah satu cabaran, adalah penting untuk memberi ganjaran kepada diri sendiri supaya anda tetap bermotivasi.

Sebagai contoh, untuk setiap tugas yang berkaitan dengan pekerjaan yang anda lengkapkan dari senarai anda, anda boleh memberi ganjaran kepada diri anda sendiri dengan lima belas minit aktiviti untuk berihat. Ini akan membantu anda terus fokus dan bermotivasi.

Anda perlu meluangkan masa untuk mencipta pelan perniagaan terperinci sebaik sahaja anda mula mempertimbangkan peluang perniagaan di rumah. Ini mengelakkan pembaziran sumber-sumber yang berkaitan dengan perniagaan anda, sama ada sumber itu adalah masa, tenaga atau wang.

Dapatkan rancangan yang disusun dan lihat jika anda boleh melihat perunding. Mereka akan menjadi matlamat dalam analisis mereka. Jika anda telah merancang dengan baik, anda sudah bersedia untuk bermula!

Nanti dulu!

Perniagaan Kecil mengesyorkan anda mendapatkan VIDEO PANDUAN FB ADS secara percuma! untuk memulakan perniagaan di rumah tanpa mengeluarkan modal yang besar. Anda juga boleh mula membina laman web e-commerce anda sendiri.

Ingat! ini adalah cara paling mudah dan paling murah untuk anda bermula, semua tugas pengiklanan mempromosikan produk, menerima bayaran, menyimpan data pelanggan, membuat followup kepada pelanggan dan banyak lagi, disediakan untuk anda!

Tips Pemasaran Perniagaan Di Rumah Yang Berkesan

Anda boleh dapatkan cara-cara mempunyai e-commerce sendiri yang mengajar anda menjalankan Perniagaan Internet Sebenar!

 

Tags :

No comment for Tips Pemasaran Perniagaan Di Rumah Yang Berkesan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Related Post to Tips Pemasaran Perniagaan Di Rumah Yang Berkesan

Jenama Tudung Paling Laris Dan Popular di Malaysia

12 Jenama Tudung Paling Laris Dan Popular di Malaysia

Posted at

12 Jenama tudung paling laris dan popular di Malaysia – Fesyen tudung sederhana telah menjadi trend baru-baru ini kerana lebih banyak gedung fesyen di... Read More

Rahsia Bisnes Tudung Dan Cara Nak Jual Tudung di Internet

Rahsia Bisnes Tudung Dan Cara Nak Jual Tudung Di Internet

Posted at

Rahsia bisnes tudung dan cara nak jual tudung di internet –¬†Tips dan cara memulakan perniagaan tudung, modal permulaan dan perancangannya. Fesyen tudung semakin tinggi... Read More

Bagaimana Untuk Memulakan Bisnes Tudung Dengan Modal Kecil

Bagaimana Untuk Memulakan Bisnes Tudung Dengan Modal Kecil?

Posted at

Bagaimana untuk memulakan bisnes tudung dengan modal kecil? Apakah rahsia bisnes jual tudung ini yang membolehkan seorang pelajar untung sehingga RM15,000 sebulan? Jika anda... Read More

Idea Perniagaan Kecil Untung Besar

100 Idea Perniagaan Kecil Untung Besar

Posted at

Peluang perniagaan kecil untung besar! Dengan modal kecil yang sangat menguntungkan dan perniagaan yang menjanjikan pendapatan yang besar, sesuai untuk pemula yang ingin berjaya... Read More

Cara Mengurus Kewangan Anda Tanpa Gagal

19 Cara Mengurus Kewangan Anda Tanpa Gagal!

Posted at

Cara mengurus kewangan anda – Tidak sedikit orang yang bercita-cita untuk mendapat kebebasan dari segi kewangan. Adakah anda salah seorang daripada mereka? Jadi, apakah... Read More