HOME
Home » Cryptocurrency » 5 Langkah Mudah Untuk Dapatkan Bitcoin dan Cara Menggunakannya

5 Langkah Mudah Untuk Dapatkan Bitcoin dan Cara Menggunakannya

Posted at | Categorised in Cryptocurrency

5 Langkah Mudah Untuk Dapatkan Bitcoin dan Belajar Cara Menggunakannya

Ramai orang bertanya, ‘Bagaimana saya mendapat bitcoin?’ Cepat dan mudah diterangkan dalam panduan komprehensif kami: 40+ Cara Terbaik Untuk Beli Bitcoins

Cara paling mudah dan paling cepat untuk membeli bitcoin serta-merta dengan kad kredit atau kad debit adalah melalui Indacoin di mana anda boleh memperoleh $ 50 atau kurang bitcoin cepat dan biasanya dalam masa 10 minit. Terapi saya lebih suka mengguakan Remitano.

Walau bagaimanapun, anda mungkin baru kepada keseluruhan konsep cryptocurrency dan untuk itu kami cadangkan anda belajar beberapa perkara.

Bitcoin sangat memberangsangkan tetapi juga berbeza daripada mata wang yang anda ketahui dan gunakan setiap hari.

5 Langkah Mudah Untuk Dapatkan Bitcoin dan Belajar Cara Menggunakannya

 

Langkah 1 —> Bermula Dengan Bitcoin

Sebelum anda mula menggunakan Bitcoin, yang masih bereksperimen tetapi telah beroperasi tanpa sebarang gangguan selama lebih sepuluh tahun, terdapat beberapa perkara yang perlu anda ketahui untuk menggunakannya dengan selamat dan mengelakkan perangkap umum (kesilapan transaksi, penipuan dsb).

Pertama, Bitcoin adalah mustahil untuk dipalsukan atau dicetak.

Kedua, anda boleh menggunakannya untuk menghantar atau menerima sejumlah wang, dengan siapa saja, di mana sahaja di dunia, dengan kos yang sangat rendah. Pembayaran Bitcoin adalah mustahil untuk dihalang, dan dompet bitcoin tidak boleh dibekukan.

Ketiga, dengan Bitcoin anda dapat mengendalikan wang sendiri secara langsung tanpa melalui pihak ketiga seperti bank atau Paypal.

Keempat, transaksi Bitcoin TIDAK BOLEH dibalikkan atau dikembalikan (oneway ticket!). Transaksi tidak boleh dibatalkan (reverse) jika sudah disahkan. Anda hanya perlu berurusan dengan perniagaan atau orang yang anda percayai sahaja.

Kelima, Untuk menjadi sah, urus niaga Bitcoin mesti disahkan sekurang-kurangnya sekali tetapi lebih disukai 6+ kali sebelum ia berlaku dan menjadi tidak dapat diundurkan (batalkan).

Keenam, Bitcoin tidak bernama tetapi ada pemiliknya (susah nak terang bab ni). Semua urus niaga Bitcoin disimpan secara terbuka dan kekal di rangkaian, yang bermaksud sesiapa sahaja boleh melihat baki dan urus niaga apa-apa alamat Bitcoin. (pemiliknya tetap tidak diketahui)

Ketujuh, anda boleh mendapatkan bitcoin dengan menerimanya sebagai pembayaran untuk barang dan perkhidmatan atau dengan membelinya dari seorang teman atau seseorang yang berhampiran anda. Anda juga boleh membelinya terus dari pertukaran dengan akaun bank anda.

Kelapan, terdapat banyak perkhidmatan dan pedagang yang menerima Bitcoin di seluruh dunia. Anda boleh menggunakan Bitcoin untuk membayar mereka dan memberikan rating pengalaman anda untuk membantu perniagaan yang jujur ​​untuk mendapatkan lebih banyak penglihatan.

Langkah Mudah Untuk Dapatkan Bitcoin dan Cara MenggunakannyaLangkah Mudah Untuk Dapatkan Bitcoin

Kesembilan, industri Bitcoin sentiasa berubah dan terdapat banyak perkhidmatan berita Bitcoin untuk terus dikemas kini.

Kesepuluh, berhati-hati dengan projek yang sama dengan Bitcoin seperti Bcash, BCH, projek Cash Bitcoin.

Langkah 2 —> Cara Dapatkan Dompet Bitcoin

Menyediakan dompet Bitcoin pertama anda adalah mudah. Terdapat beberapa dompet berkualiti, mudah alih, dan hibrid yang tersedia. Sekiranya anda ingin melakukan penyelidikan menyeluruh maka anda boleh membaca panduan komprehensif kami tentang bagaimana untuk mencari dompet Bitcoin terbaik.

Langkah yang bagus ialah:

(1) dompet bergerak seperti Atomic Wallet (iPhone, Android).

(2) memperoleh bitcoin daripada rakan, sebagai bayaran untuk barangan atau perkhidmatan atau membeli bitcoin dari salah satu daripada pusat pertukaran cryptocurrency seperti Bittrex dan lain-lain.

(3) jika anda memutuskan untuk menyimpan sejumlah besar bitcoin dan ingin mengetahui bahawa ianya benar-benar selamat maka gunakan Armory.

Dompet Bitcoin Terbaik – Langkah Mudah Untuk Dapatkan Bitcoin

App iPhone dan Android boleh didapati dengan pilihan popular termasuk:

Copay

Copay adalah dompet Bitcoin oleh Bitpay dan boleh didapati di iOS, Android, Windows Phone, Linux, Max OS X, dan Windows. Oleh kerana Copay tersedia pada berbilang platform, mudah untuk menggunakan dompet atau akaun yang sama di beberapa peranti.

Copay mudah, antara paparan yang bersih menjadikannya pilihan yang baik untuk pengguna Bitcoin yang baru. Copay juga merupakan pilihan yang baik untuk perniagaan kerana ciri kongsi akaun , yang memerlukan sebilangan pengguna untuk menandatangani setiap transaksi. Sebagai contoh, dua pengasas bersama boleh membuat 2 daripada 2 dompet di mana kedua-duanya perlu menandatangani setiap transaksi.

Atomic Wallet (Android)

Atomic Wallet boleh didapati di Google Play dan dioptimumkan sepenuhnya untuk peranti Android. Aplikasi ini menyediakan pilihan untuk mengurus dan menukar 300+ coin dan token dengan lancar. “Private keys are encrypted” pada peranti pengguna dan tidak pernah meninggalkannya.

Breadwallet (Android)

Breadwallet bermula sebagai dompet yang paling popular untuk iPhone, dan kini ia juga tersedia untuk peranti Adroid yang menjalankan Android 6.0 atau lebih tinggi. Kesederhanaan dan keselamatan yang mudah digunakan menjadikannya tempat yang bagus untuk bermula bagi pengguna yang baru untuk bitcoin.

Airbitz

AirBitz adalah dompet Bitcoin lain yang bagus untuk penggunaan setiap hari. Ia disepadukan dengan “Fold”, bermakna anda boleh mendapatkan diskaun 20% di Starbucks dengan pembelian melalui dompet ini.

Airbitz menguruskan akaun dengan username dan kata laluan, tetapi tidak mempunyai akses kepada dana anda. Jenis penciptaan akaun ini adalah lebih mudah untuk pengguna kurang teknikal yang mungkin mengalami masalah sokongan atau memahami HD.

Breadwallet (iOS)

Kombinasi kesederhanaan dan keselamatan Breadwallet menjadikannya dompet iOS yang paling popular. Pengguna iPhone yang mencari dompet Bitcoin pertama mereka harus mencari Breadwallet yang mudah difahami.

Wallet Perisian Bitcoin Terbaik

Perisian Wallet Bitcoin dimuat turun ke komputer anda, memberikan anda lebih banyak kawalan dan tidak bergantung kepada perkhidmatan pihak ketiga. Kebanyakan perisian kad bitcoin memerlukan satu hari atau lebih untuk memuat turun blockchain sebelum mereka sedia untuk digunakan.

Wallet Bitcoin Terbaik

Hibrid Bitcoin membolehkan anda mengawal kekunci peribadi dan mudah menggunakan dompet web.

Dompet Web Bitcoin Terbaik

Dompet web Bitcoin adalah yang paling mudah digunakan tetapi berpotensi kurang selamat daripada pilihan di atas kerana kekunci peribadi untuk bitcoin anda biasanya dipegang oleh pihak ketiga.

Disebabkan sejumlah besar pelanggaran keselamatan di mana ramai orang telah kehilangan bitcoin, kami tidak mengesyorkan mana-mana dompet web Bitcoin. Dompet seperti Copay boleh digunakan di mudah alih & desktop. Ia memberikan manfaat dari dompet perisian dan mudah digunakan di banyak peranti. Copay juga membantu anda berkongsi dompet secara selamat dengan orang lain.

Hardware Wallet Bitcoin Terbaik

Hardware Wallet Bitcoin adalah yang paling selamat kerana ianya tidak mendedahkan kunci peribadi anda ke rangkaian.

Wallet COLDCARD – Dompet Bitcoin Wallet Murah, Ultra-selamat & Opensource
Ledger Wallet – Berasaskan smartcard dan malware proof
Ledger Wallet Review
OPENDIME – Kad Kredit Bitcoin
OPENDIME Kajian

Langkah 3 —> Cara Dapatkan Bitcoins

Bagaimana untuk membeli Bitcoins

Dengan harga Bitcoin begitu tidak menentu banyak orang kelihatan kebingungan tentang mendapatkannya. Di bawah ini kami telah menyenaraikan beberapa pertukaran terbaik yang boleh anda gunakan.

Jika anda ingin melakukan penyelidikan anda sendiri, periksa panduan kami tentang cara membeli bitcoin di mana-mana negara. Berikut adalah cadangan kami:

Coinbase

Coinbase adalah salah satu daripada tempat pertukaran Bitcoin terbesar di dunia. Pengguna di Amerika Syarikat, Kanada, kebanyakan Eropah, dan Singapura boleh membeli bitcoin dengan akaun bank yang berkaitan atau pemindahan SEPA.

Pengguna Eropah boleh membeli bitcoin dengan kredit atau kad kredit debit 3D.

Indacoin

Indacoin adalah platform global yang membolehkan pembelian bitcoin tercepat di lebih daripada 200 buah negara dengan kad kredit atau kad debit dan tiada pendaftaran.

Jika ia kali pertama anda menggunakan kad, anda akan menerima panggilan dari Indacoin dengan kod 4 digit, yang harus dimasukkan pada halaman pesanan anda. Selepas itu, anda perlu memasukkan kod 3 digit, yang boleh didapati di penyata kad dalam talian anda bersebelahan jumlah caj.

Anda akan mempunyai had $ 50 untuk urus niaga pertama, $ 100 untuk transaksi kedua yang tersedia selepas empat hari pembelian awal dan $ 500 selepas lapan hari pembelian pertama. Had jumlah untuk bulan pertama ialah $ 5,000 dan tiada batasan sama sekali selepas itu.

Oleh kerana kad anda disahkan, cryptocurrency akan dihantar secara automatik dalam tempoh sepuluh minit selepas pembayaran.

Kraken

Kraken adalah salah satu daripada bursa Bitcoin terbesar di dunia. Penduduk di Eropah dan UK boleh mendeposit dan membeli bitcoin dengan pemindahan SEPA hari yang sama.

LocalBitcoins

LocalBitcoins adalah perkhidmatan escrow yang membantu menghubungkan pembeli dan penjual Bitcoin.

SpectroCoin

SpectroCoin adalah penyelesaian all-in-one untuk Bitcoin yang menawarkan pertukaran, kad debit dan keupayaan untuk membeli bitcoins dengan kad kredit.

Remitano

Remitano berfungsi sama seperti LocalBitcoins. Proses jual beli Bitcoin anda lebih cepat dan selamat kerana Remitano sentiasa menjaga kepentingan kedua-dua pembeli dan penjual dengan sistem transaksi yang telus dan terkawal.

Tags :

No comment for 5 Langkah Mudah Untuk Dapatkan Bitcoin dan Cara Menggunakannya

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Related Post to 5 Langkah Mudah Untuk Dapatkan Bitcoin dan Cara Menggunakannya

Cara Membeli Bitcoin: Panduan Lengkap Bagaimana Membeli Bitcoin

Cara Membeli Bitcoin: Panduan Lengkap Bagaimana Membeli Bitcoin

Posted at

Cara membeli Bitcoin: Panduan Lengkap Bagaimana Membeli Bitcoin  – Akhir-akhir ini, Bitcoin telah mengambil jalan tengah di negara-negara yang semakin meningkat seperti Venezuela. Di... Read More

Penipuan Crypto Paling Biasa Di Malaysia Dan Cara Mengelakkannya

5 Penipuan Crypto Di Malaysia Paling Biasa Dan Cara Mengelakkannya

Posted at

5 Penipuan Crypto yang Paling Biasa di Malaysia (dan Cara Menghindarinya) Kriptografi sentiasa mempunyai raputasi yang buruk. Sama ada suka atau tidak, ruang crypto... Read More

Blockchain Wallet: Panduan Lengkap untuk Pemula

Blockchain Wallet: Panduan Lengkap untuk Pemula

Posted at

Blockchain Wallet (dompet): Panduan lengkap untuk pemula sebuah dompet blockchain adalah perkara pertama yang anda perlukan sebelum anda membeli Bitcoin atau sebarang kriptografi. Tetapi... Read More

Blockchain Wallet: Panduan Lengkap untuk Pemula

Inilah Wallet Bitcoin Yang Paling Selamat Dan Paling Mudah

Posted at

Inilah Wallet Bitcoin yang paling selamat dan paling mudah pada tahun 2020! Tanpa Wallet Bitcoin, tidak ada tempat untuk menyimpan cryptocurrency anda. Sama ada... Read More

Bagaimana Saya Mendapat Bitcoin Pertama Saya?

Bagaimana Saya Mendapat Bitcoin Pertama Saya?

Posted at

Bagaimana saya mendapat Bitcoin pertama saya oleh Ali Rizvi Jadi, bagaimana saya mendapatkan Bitcoin pertama saya? Itu topik yang menarik untuk ditulis. Saya selalu... Read More