HOME
Home » Cryptocurrency » Cara Dapatkan Bitcoin Secara Percuma Dengan Teknik Yang Betul

Cara Dapatkan Bitcoin Secara Percuma Dengan Teknik Yang Betul

Posted at | Categorised in Cryptocurrency

Cara dapatkan Bitcoin secara PERCUMA – Kenyataan ini agak klise, tetapi, semasa membesar, ayah saya selalu berkhutbah tentang bagaimana “tiada makan percuma dalam hidup“. Jika anda menginginkan sesuatu yang berharga, anda perlu berusaha keras untuk mendapatkannya – atau membelanjakan sejumlah wang untuk membelinya.

Pandangan abadi ini juga berlaku dalam mendapatkan bitcoin. Sekiranya anda ingin mendapatkan banyak bitcoin dengan cepat, anda perlu membelanjakan wang untuk membelinya. Jika anda ingin mendapatkan jumlah besar bitcoin secara percuma, anda perlu menghabiskan banyak masa untuk mendapatkannya di laman web yang dipanggil faucets bitcoin.

Membelanjakan sumber kewangan atau mental untuk mendapatkan bitcoin adalah satu keperluan. Tetapi beberapa kaedah membeli dan dapatkan bitcoin lebih berkesan daripada yang lain.

Cara Dapatkan Bitcoin Secara Percuma Dengan Teknik Yang Betul

Cara Dapatkan Bitcoin Secara Percuma Dengan Teknik Yang BetulCara dapatkan Bitcoin secara PERCUMA – thecryptocation.com

Baca terus untuk mengetahui cara terbaik untuk membeli bitcoin dan cara terbaik untuk mendapatkan bitcoin secara percuma melalui faucets bitcoin.

Cara Dapatkan Bitcoin Secara Percuma Dengan Cepat

1. Beli Bitcoins Online

Untuk membeli atau mendapatkan bitcoin percuma, anda perlu memuat turun dompet bitcoin, iaitu perisian yang membolehkan anda menghantar, menerima, dan menyimpan dana secara selamat dalam rangkaian bitcoin. Terdapat empat jenis dompet bitcoin yang boleh anda gunakan: mudah alih, web, desktop, dan perkakasan.

Sebaik sahaja anda memuat turun dompet, anda perlu menyediakan akaun pada pertukaran cryptocurrency yang diluluskan oleh pembekal dompet anda. Pertukaran cryptocurrency adalah tempat pasaran di mana penjual mempromosikan cryptocurrency kepada pembeli sebagai pertukaran untuk wang fiat atau mata wang digital lain.

Kebanyakan bursa menerima pindahan bank atau pembayaran kad kredit, dan ada juga yang menerima pembayaran Paypal. Mereka juga akan mengenakan yuran transaksi untuk setiap perdagangan yang anda buat. Anda boleh memilih dari beratus-ratus bursa crypto, tetapi pertukaran yang paling popular dan bereputasi adalah Bitfinex, Bitstamp, Coinbase, dan Coinmama. Berikut adalah senarai bursa crypto yang lebih popular.

2. Beli Bitcoin Dari Orang Perseorangan

Jika anda lebih suka membeli bitcoin secara langsung, anda mempunyai empat pilihan untuk dipilih:

Gunakan laman web seperti Coin ATM Radar untuk membantu anda mencari ATM Bitcoin, yang berfungsi dengan sangat serupa dengan ATM biasa, tetapi anda berdagang wang anda untuk bitcoin.

Gunakan laman web seperti LibertyX untuk mencari kedai runcit di seluruh dunia yang akan memberikan bitcoin sebagai pertukaran wang tunai.

Gunakan laman web seperti Paxful untuk mencari cawangan bank yang akan memberi anda bitcoin sebagai pertukaran untuk deposit tunai.

Gunakan laman web seperti LocalBitcoins untuk mencari orang yang bersedia untuk bertukar Bitcoin untuk wang tunai, secara peribadi.

Cara Dapatkan Bitcoin Secara Percuma

1. Bermain Permainan Online untuk Dapatkan Bitcoins

Salah satu cara yang paling menghiburkan dan menyeronokkan untuk mendapatkan bitcoin percuma adalah dengan bermain permainan mudah alih atau dalam talian. Betul! – anda boleh bermain permainan di telefon atau komputer anda dan sebenarnya dibayar dalam bitcoin. Tetapi jika faucets bitcoin ini ingin menghasilkan wang dan membayar kepada anda, mereka perlu memaparkan banyak iklan kepada pengguna mereka.

Berikut adalah senarai beberapa permainan bitcoin yang paling menyeronokkan yang boleh anda mainkan di telefon anda.

2. Lakukan Pekerjaan Ganjaran Online untuk Dapatkan Bitcoins

Cara lain untuk mendapatkan bitcoin percuma ialah dengan menyelesaikan tugas di laman web. Sesetengah syarikat akan membayar anda dengan Bitcoin untuk menguji laman web mereka, mengambil tinjauan mereka, retweet post mereka, dan menyelesaikan tugas-tugas kecil lain.

Terdapat juga laman web yang membolehkan orang menawarkan ganjaran bitcoin kecil kepada orang yang boleh memberikan jawapan yang terbaik kepada salah satu soalan mereka.

Anda boleh mencari pekerjaan yang ganjil yang membayar anda di Bitcoin pada BitcoinGet, dan anda boleh menjawab soalan untuk Bitcoin di Bitfortip.

Harga Bitcoin meningkat lebih dari RM40000!

3. Baca Buku Klasik untuk Dapatkan Bitcoins

Membayar orang untuk bermain permainan mudah dan kerja-kerja berulang lengkap seperti bunyi cara yang menarik untuk menarik banyak pengguna dan, sebaliknya, banyak pengiklan. Tetapi terdapat beratus-ratus faucets bitcoin yang bersaing untuk pengguna dan perhatian pengiklan, sehingga sukar untuk menonjol dari orang ramai.

Pengguna juga tidak bergantung kepada keran sebagai sumber pendapatan utama, jadi banyak kali, ganjaran bitcoin kecil tidak mencukupi untuk membujuk mereka untuk melakukan tugas yang membosankan semasa masa lapang mereka.

Untuk menjana lebih banyak aktiviti pengguna dan hasil pengiklanan, faucets bitcoin, seperti Bitcoin Aliens, tahu mereka perlu mencari cara yang lebih baik untuk melibatkan pengguna mereka. Jadi mereka memutuskan untuk membayar orang untuk membaca. Perkhidmatan mereka, PaidBooks, mengkompensasikan orang di Bitcoin untuk membaca buku-buku klasik seperti Pride & Prejudice, Perang Dunia, dan lebih 600 tajuk lain di laman web mereka. Jika anda suka buku yang bagus dan ingin mendapatkan Bitcoin percuma, pertimbangkan untuk mencuba.

4. Tulis Mengenai Cryptocurrency untuk Dapatkan Bitcoins

Blog cryptocurrency tertentu, kedai berita, dan forum akan membayar anda dalam bitcoin untuk menyumbangkan pandangan anda dan menulis untuk mereka, jika anda mempunyai banyak pengetahuan mengenai industri ini.

Anda boleh mencari pertunjukan menulis artikel untuk blog crypto dan gerai berita di papan kerja seperti Koin.

Forum cryptocurrency popular, seperti Bitcointalk, menawarkan peluang menjana wang kepada ahli yang ditubuhkan – syarikat boleh mengiklankan produk atau perkhidmatan mereka dalam ruangan signature mereka.

Oleh kerana pengiklan biasanya ingin bermitra dengan ahli teratas, dan sejak forum meningkatkan kedudukan anggota mereka berdasarkan aktivitas mereka, Bitcointalk menjadikannya hampir mustahil bagi mereka untuk spam cara mereka keluar dari pangkat terendah, Newbie ke pangkat tertinggi, Legenda Ahli. Satu-satunya cara anda boleh meningkatkan pangkat anda dan mendapatkan bitcoin percuma adalah dengan menyediakan jumlah kuantiti yang tinggi.

Bagaimana nak jual beli bitcoin di Malaysia? Baca info di sini.

No comment for Cara Dapatkan Bitcoin Secara Percuma Dengan Teknik Yang Betul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Related Post to Cara Dapatkan Bitcoin Secara Percuma Dengan Teknik Yang Betul

Cara Membeli Bitcoin: Panduan Lengkap Bagaimana Membeli Bitcoin

Cara Membeli Bitcoin: Panduan Lengkap Bagaimana Membeli Bitcoin

Posted at

Cara membeli Bitcoin: Panduan Lengkap Bagaimana Membeli Bitcoin  – Akhir-akhir ini, Bitcoin telah mengambil jalan tengah di negara-negara yang semakin meningkat seperti Venezuela. Di... Read More

Penipuan Crypto Paling Biasa Di Malaysia Dan Cara Mengelakkannya

5 Penipuan Crypto Di Malaysia Paling Biasa Dan Cara Mengelakkannya

Posted at

5 Penipuan Crypto yang Paling Biasa di Malaysia (dan Cara Menghindarinya) Kriptografi sentiasa mempunyai raputasi yang buruk. Sama ada suka atau tidak, ruang crypto... Read More

Blockchain Wallet: Panduan Lengkap untuk Pemula

Blockchain Wallet: Panduan Lengkap untuk Pemula

Posted at

Blockchain Wallet (dompet): Panduan lengkap untuk pemula sebuah dompet blockchain adalah perkara pertama yang anda perlukan sebelum anda membeli Bitcoin atau sebarang kriptografi. Tetapi... Read More

Blockchain Wallet: Panduan Lengkap untuk Pemula

Inilah Wallet Bitcoin Yang Paling Selamat Dan Paling Mudah

Posted at

Inilah Wallet Bitcoin yang paling selamat dan paling mudah pada tahun 2020! Tanpa Wallet Bitcoin, tidak ada tempat untuk menyimpan cryptocurrency anda. Sama ada... Read More

Bagaimana Saya Mendapat Bitcoin Pertama Saya?

Bagaimana Saya Mendapat Bitcoin Pertama Saya?

Posted at

Bagaimana saya mendapat Bitcoin pertama saya oleh Ali Rizvi Jadi, bagaimana saya mendapatkan Bitcoin pertama saya? Itu topik yang menarik untuk ditulis. Saya selalu... Read More