HOME
Home » Bisnes » 17 Cara Anda Boleh Menjana Wang Dalam Talian Sekarang

17 Cara Anda Boleh Menjana Wang Dalam Talian Sekarang

Posted at | Categorised in Bisnes

Anda ingin buat duit secara online tanpa meninggalkan rumah? Anda ingin mengetahui cara menjana wang dalam talian yang dapat membiayai kehidupan anda apabila coronavirus reda? International Living – laman web yang didedikasikan untuk membantu orang tinggal dan melancong ke luar negara – baru saja mengeluarkan laporan baru yang mendalam mengenai 50 cara menjana wang ketika bersara.

Laporan ini ditujukan kepada pesara yang ingin membiayai kehidupan mereka di luar negara, tetapi inilah permata rahsia: Tersembunyi antara nasihat untuk membuka galeri, menjadi pemandu pelancong atau menyertai revolusi kraf, anda akan mendapat nasihat pintar yang boleh digunakan oleh sesiapa sahaja untuk menjana wang dalam talian. “Tidak kira apa pun kemahiran anda, tidak kira apa yang anda lakukan sekarang atau lakukan pada masa lalu, ada pilihan yang sesuai dengan kemahiran dan minat anda sendiri,” jelas editor InternationalLiving.com.

17 Cara Anda Boleh Menjana Wang Dalam Talian Sekarang

Cara Anda Boleh Menjana Wang Dalam Talian Sekarang Cara Menjana Wang Dalam Talian – smallbusiness.co.uk

Menurut Jennifer Stevens, editor eksekutif di International Living, senarai itu banyak, tetapi tidak lengkap. “Kami membuatnya untuk memberi orang rasa ruang lingkup peluang di luar sana,” kata Stevens. “Kami telah menulis banyak tentang cara berbeza ekspatriat di luar  membiayai kehidupan mereka.

Kadang kala dengan kerja dalam talian – seperti menulis atau drop-shipping. Kadang-kadang perkhidmatan yang mereka berikan sendiri, dari menjalankan kedai runcit hingga perancang perkahwinan. Sudah tentu, peluang dalam talian memberikan fleksibiliti dan mudah dilakukan. Tetapi perlu diperhatikan bahawa pemilik perniagaan di banyak tempat memberitahu kami bahawa lebih mudah untuk memulakan perniagaan di luar kerana sering kali lebih murah dan tidak terlalu birokratik daripada di rumah. ”

Walaupun kelihatan seperti waktu yang tidak biasa untuk memulakan karier baru, Jeff Opdyke — editor The Savvy Retiree yang berpusat di Prague dan penyumbang International Living — mengatakan bahawa “terserah kepada kita untuk belajar bagaimana mengendalikan semula kehidupan kita sendiri , dari gaya hidup dan kebahagiaan peribadi kita. ”

Opdyke juga menunjukkan bahawa untuk semua kerosakan yang dilakukan oleh coronavirus dan semua kerosakan yang akan terjadi, ia mungkin mempunyai beberapa hasil positif ketika datang ke dunia pekerjaan. “Apa yang ditunjukkan oleh krisis ini adalah kemampuan bagi begitu banyak pekerja untuk melepaskan diri dari bilik pejabat dan bekerja dari rumah – atau di mana sahaja,” katanya.

Dalam keadaan dingin, korporat dunia pasca korona, saya rasa kita akan melihat semakin banyak syarikat berwawasan menyedari bahawa terdapat penjimatan kos yang besar untuk membenarkan pekerja bekerja dari mana saja. Tidak perlu membayar kos pembiayaan dan penyelengaraan pejabat ketika pekerja sudah mempunyai tempat untuk bekerja — rumah mereka, kedai kopi, di mana sahaja. Dan saya rasa kita akan melihat peningkatan produktiviti dari ini kerana pekerja akan termotivasi ”

Jadi pelajaran di sini adalah bahawa semasa anda mungkin bekerja dari rumah sekarang, ini akhirnya dapat diterjemahkan menjadi tinggal dan bekerja di luar negara — dan menjalani impian. Nasihat Opdyke? “Jadilah produktif yang semampu anda boleh. Menjadi terlalu produktif. Tingkatkan kemahiran anda sehingga apabila semua ini berakhir, anda mempunyai beberapa potensi untuk persembahkan kepada majikan anda tentang mencuba bekerja dari rumah. Ini dengan anggapan, anda menyukai kehidupan kerja di rumah. Tidak semua orang sukakannya. Tetapi jika anda merasakan kebebasan yang kita rasakan bekerja dari jauh, maka sekarang, di tengah-tengah krisis ini, adalah peluang yang baik untuk anda mengilap kemahiran sehingga majikan anda mendapat manafaatnya.

Oleh itu, sama ada anda ingin tinggal di negara asing suatu hari nanti, hanya ingin bekerja dari rumah dalam persekitaran koronavirus semasa atau ingin menyusun semula karier anda agar dapat bekerja dari jauh selama-lamanya, baca terus 17 cara anda boleh menjana wang dalam talian. Maklumat berharga untuk kita hadapi semasa krisis ekonomi semasa ini – dan seterusnya.

Cara Menjana Wang Dalam Talian

1. Jual Foto Anda

Cara Menjana Wang Dalam Talian

Adakah anda suka mengambil gambar atau tinggal di kawasan yang memerlukan gambar? Laman web fotografi adalah gudang foto yang besar, merangkumi hampir semua subjek yang mungkin anda bayangkan. Jadi bagaimana ia berfungsi? Anda boleh memuat naik gambar-gambar  ke salah satu daripada sejumlah pangkalan data besar, yang membolehkan editor majalah, pereka atau organisasi mana pun yang mempunyai laman web membelinya. Dan yang bestnya: Foto boleh dijual berkali-kali — jadi anda boleh terus menjana wang tanpa usaha. Laman-laman fotografi yang mesti disemak termasuk Shutterstock, Photoshelter dan Getty Images.

2. Buat Video “How-To”

Dalam beberapa tahun terakhir ini, YouTube telah berkembang menjadi sumber untuk semua jenis kursus dan panduan video. Pengajar boleh menjana wang dengan video mereka dengan mengenakan yuran langganan atau melindungi kata laluan untuk pelanggan berbayar sahaja.

Artikel ini berkongsi beberapa petua dari seorang ejen hartanah yang menghasilkan $ 100,000 dalam satu bulan di YouTube.

Tips: Fokus kepada keyword/kata kunci/frasa yang dicari orang. Untuk mencari frasa carian yang berpotensi, mulailah mengetik “bagaimana [topik anda]” ke bar carian YouTube dan perhatikan frasa apa yang dihasilkan dalam menu lungsur isi automatik. Pastikan anda menggunakan kata kunci yang sama semasa anda menulis tajuk, keterangan, dan tag video anda.

3. Menjadi Copywriter

Ingin menjana wang dalam talian dengan pendapatan yang besar di mana sahaja anda tinggal? — sebuah rumah di tepi laut di Amerika Latin, sebuah bandar Eropah yang bersejarah atau bahkan di sebuah pulau Yunani? Copywriter mungkin sesuai untuk anda. Menurut International Living, “copywriting adalah industri mega, siap dengan peluang. Dan merindukan orang yang dapat memperolehnya dengan pesanan pemasaran yang segar dan salah satu faedah terbaik dari gaya hidup penulis iklan bebas ialah anda boleh dibayar dalam dolar A.S. … namun hidup hampir di mana sahaja di dunia. ” Express Writers mempunyai petua tentang bagaimana menjadi copywriter iklan dan juga merupakan sumber pekerjaan.

4. Mengajar Bahasa Inggeris

Sekiranya anda seorang penutur asli bahasa Inggeris, anda mungkin tidak menyedarinya, tetapi anda sudah mempunyai kelayakan terbaik yang hebat yang anda perlukan untuk Menjana Wang Dalam Talian yang menyeronokkan yang dapat memberi anda gaji tetap dari mana saja di dunia. Beberapa sumber termasuk GoOverseas.com, TeachAway (mengajar Bahasa Inggeris dalam talian kepada pelajar Cina), iTutorGroup (mengajar Bahasa Inggeris dalam talian kepada kanak-kanak dan orang dewasa Taiwan) dan English Hunt (mengajar Bahasa Inggeris melalui telefon kepada pelajar dewasa di Korea)

5. Ubah Minat Anda Menjadi Podcast Yang Membayar

Podcasting tidak semestinya rumit. Dengan mikrofon, komputer riba dan perisian rakaman percuma, anda akan aktif dan aktif. Selain itu, podcast tidak perlu berjalan setiap hari (seminggu sekali adalah yang terbaik) dan lebih baik jika masa yang pendek. Terdapat beberapa cara untuk menjana wang dari podcast. Yang paling jelas adalah penajaan komersial, tetapi anda juga boleh menggunakannya sebagai platform untuk mengiklankan produk atau perkhidmatan anda sendiri. NPR mempunyai panduan hebat untuk melancarkan podcast di sini.

6. Menubuhkan Perniagaan Pembangun Laman Web (Blogging)

Adakah anda tahu bagaimana membuat pembangunan web dan kandungan? Anda boleh menawarkan perkhidmatan ini kepada sesiapa sahaja secara dalam talian yang menjadikan pembangun laman web yang indah menjadi pantas. Beberapa sumber termasuk WordPress, Weebly dan Joomla.

7. Menjadi Penterjemah dan Jurubahasa

Adakah anda bercakap bahasa lain? Di mana sahaja anda menjumpai komuniti ekspatriat – dan di mana bahasa Inggeris bukan bahasa pertama – ramai memerlukan perkhidmatan penafsiran dan terjemahan. Anda juga boleh melakukan terjemahan dan tafsiran dalam talian. Anda akan mendapat sebilangan sumber untuk menjadi penterjemah atau jurubahasa di sini; salah satu yang terbaik adalah Welocalize, yang berada di kedudukan teratas dalam senarai 20 syarikat teratas untuk pekerjaan jarak jauh pada tahun 2020.

8. Cuba Drop-shipping

Cara Menjana Wang Dalam Talian

Pernahkah anda mendengar Drop-shipping? Ini adalah kaedah runcit di mana penjual sebenarnya tidak mempunyai inventori fizikal. Sebaliknya, apabila pelanggan membuat pesanan, anda membeli barang tersebut dari pihak ketiga, dan mereka menghantarnya terus kepada pelanggan.

Ini bererti anda tidak akan perlu menghabiskan satu sen pun untuk menyimpan produk anda atau mengekalkan inventori anda. Dan anda tidak perlu membeli produk secara pukal, dengan harapan dapat menjual cukup banyak untuk mendapatkan semula modal anda. Kaedah ini boleh dilakukan dengan platform penjualan dalam talian seperti eBay atau Amazon. Anda boleh mengetahui lebih lanjut mengenai penghantaran drop dalam artikel bermanfaat ini dari Shopify.

9. Tutor

Menetapkan perkhidmatan tiution anda sendiri boleh menjadi perniagaan yang menguntungkan yang memberi anda gaya hidup yang selesa dan fleksibel. Sebaik-baiknya, anda boleh mendirikan perniagaan tiution di hampir semua negara di dunia.

Tips: Tawarkan potongan harga kepada pelanggan yang mempromosikan perniagaan anda. Pemasaran dari mulut ke mulut masih merupakan salah satu alat pemasaran paling berharga yang dapat anda miliki ketika memulakannya. Laman web Tutors.com mempunyai senarai pekerjaan bimbingan dalam talian yang terbaik, dan anda juga boleh memohon untuk menjadi tutor di Tutorme.com.

10. Menjadi Proofreader Freelance

Proofreading adalah satu lagi kerjaya dalam talian yang menguntungkan. Sebilangan besar agensi akan membayar sekitar 25% dari harga dokumen yang diterjemahkan kepada Proofreader. Agensi mengenakan bayaran sekitar USD 75 untuk terjemahan dokumen perniagaan standard lima halaman. Oleh itu, “proofing” dokumen yang sama – yang memakan masa sekitar satu jam – membayar sekitar USD 18 hingga USD 20. Anda boleh bekerja sepenuh masa, sambilan atau sekitar 1 ,2 jam. Mediabistro – laman web yang menawarkan sumber untuk profesional media – mempunyai tips tentang bagaimana menjadi Proofreader Freelance.

11. Menaip untuk Wang Tunai

Adakah anda seorang jurutaip pantas? Transkripnya mudah: Dengarkan fail audio melalui head phone dan taipkan. Sebagai transcriber, pembayaran anda secara langsung berkaitan dengan seberapa cepat anda menaip. Pekerjaan transkripsi dibayar berdasarkan jam audio (panjang fail audio), bukan berdasarkan jam kerja. Masa yang dihabiskan untuk transkrip dipengaruhi oleh kualiti audio, kebisingan latar belakang, aksen pembesar suara dan kecepatan di mana orang bercakap. Pencatat rata-rata – menaip antara 75 dan 100 perkataan per minit – akan menyelesaikan satu jam audio dalam empat jam bekerja. Pertimbangkan syarikat Rev.com, yang mengupah jurubahasa bebas.

12. Buat Blog Menjana Wang

Adakah anda mempunyai bidang kepakaran? Kongsikan nasihat anda di blog. Sekiranya perjalanan adalah bidang kepakaran anda, fikirkan apa yang anda tawarkan: Adakah anda pakar dalam perjalanan mewah atau perjalanan bajet? Bolehkah anda berkongsi nasihat mengenai aktiviti tertentu seperti mendaki atau berbelanja? Semakin spesifik yang anda dapat, semakin mudah menarik minat penonton yang terlibat dan mendapatkan wang dari laman web anda. Laman web Squarespace dan Wix mempunyai tips mengenai cara membuat blog dan juga dapat menghoskannya.

13. Bisnes E-Book

Cara Menjana Wang Dalam Talian

Perniagaan e-book adalah kaedah terbaik untuk menjana wang. Anda boleh membuat sendiri (Kindle mempunyai panduan bagaimana melakukannya). Atau cari buku yang sudah diterbitkan dalam bentuk cetak dan beri lesen untuk menerbitkan dalam talian. Anda boleh membayar royalti 8-15% kepada penulis berdasarkan penjualan bersih atau pembayaran sekali sahaja untuk hak penerbitan dalam talian.

14. Menganjurkan Kursus Dalam Talian

Menganjurkan Kursus Dalam TalianCara Menjana Wang Dalam Talian

Atau melangkaui menulis e-book dan buat kursus dalam talian keseluruhan dengan tutorial, muat turun PDF dan video. Ini adalah kaedah yang baik untuk menjana pendapatan pasif kerana orang akan membayar maklumat tersebut dan boleh mengikut rentak mereka sendiri atau menghantar soalan yang berkaitan dengan kursus dalam kumpulan khusus. Inilah satu sumber untuk membuat dan menjual kursus dalam talian: LearnWorlds, yang memungkinkan sesiapa sahaja mendapat keuntungan dari pengetahuan dan pengalaman mereka dengan membuat program dalam talian.

15. Menjadi Jurulatih Motivasi (atau Pemandu Pelancong)

“Bimbingan hidup adalah proses berfikir dan kreatif yang membantu orang fokus pada tujuan peribadi dan profesional. Ramai orang memerlukan bimbingan kehidupan untuk mengatasi ketakutan, meningkatkan keyakinan diri, menciptakan tujuan dan menanamkan kebiasaan berorientasikan kejayaan. Anda boleh menemui beribu-ribu program latihan dalam talian tentang bagaimana menjadi pelatih kehidupan, dan banyak program pensijilan menawarkan keseluruhan penyediaan laman web setelah latihan selesai. Sekiranya pelancongan adalah bidang kepakaran anda, anda juga boleh menjadi jurulatih pelancongan. Baca kisah ini mengenai seorang penulis pelancongan yang menjadi jurulatih pelancongan.

16. Menjadi Narator Buku Audio

“Buku audio adalah bentuk hiburan yang semakin popular. Faktor kemudahan telefon pintar menyebabkan ledakan industri, ”nasihat International Living. “Itu mewujudkan permintaan untuk pencerita bebas.” Laman web ini mempunyai nasihat untuk belajar bagaimana menjadi perawi buku audio.

17. Penyelidikan dan Tinjauan Internet

Kaedah lain untuk menjana wang adalah dengan melayari Internet di masa lapang atau mengisi tinjauan dalam talian. Sekiranya anda mencari cara untuk mendapatkan tambahan $ 1,000, $ 2,000 sebulan secara sambilan – maka penyelidikan Internet adalah untuk anda. Tambahkan laman web Qmee ke penyemak imbas anda, dan jika anda mengklik hasil carian, anda akan mendapat wang.

Anda juga dapat memperoleh wang tunai untuk mengikuti tinjauan Qmee dan berkongsi pendapat anda mengenai jenama. Laman tinjauan lain termasuk SurveyBods, Survey Junkie dan Valued Opinions. Kaedah lain untuk membuat siri ganjaran tunai kecil semasa dalam perjalanan? Dengan aplikasi baru Current, pelancong dapat memperoleh hingga $ 600 tambahan setahun dengan hanya mendengarkan muzik dan melakukan berbagai tugas.

Baca juga:

Style Cara Pakai Tudung Paling Popular
Cara Memulakan Perniagaan Dalam Talian Di Malaysia
5 Sistem Pembayaran Terbaik Untuk Perniagaan Kecil (eCommerce)
Bagaimana Cara Menjual Makanan Ringan Anda Sendiri

Tags :

No comment for 17 Cara Anda Boleh Menjana Wang Dalam Talian Sekarang

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post to 17 Cara Anda Boleh Menjana Wang Dalam Talian Sekarang

Cara Membeli Rumah Lelong

Cara Membeli Rumah Lelong Supaya Anda Tidak Rugi

Posted at

1. Pelajari Asas Rumah Lelong Rumah lelong adalah hartanah yang telah dirampas oleh bank atau Mahkamah Tinggi, terutamanya kerana pemiliknya gagal menyelesaikan pembayaran gadai... Read More

Idea Perniagaan Kecil

Anda Nak Idea Perniagaan Kecil? Ini 19 Idea Perniagaan Yang Terbaik

Posted at

Anda Nak Idea Perniagaan Kecil? Ini 50 Idea Bisnes yang boleh dimulakan dari rumah. Untuk memulakan salah satu perniagaan dari rumah ini, anda tidak... Read More

Idea Perniagaan Kecil Yang Popular

Idea Perniagaan Kecil Yang Popular Di Malaysia

Posted at

Idea perniagaan kecil yang popular Di Malaysia. Ramai orang yang mencari idea untuk memulakan perniagaan kecil di Malaysia, sering kelihatan keliru tentang beberapa aspek.... Read More

5 Tip Membeli Rumah Lelong Dengan Cepat Mudah Dan Selamat

Posted at

Ramai yang ingin membeli rumah lelong dengan cepat mudah dan selamat. Tapi soalnya bagaimana? Anda harus tahu selok belok bagaimana membeli rumah lelong untuk... Read More

Bekerja Dari Rumah Kerana Wabak Coronavirus

66% Pekerja Sekarang Bekerja Dari Rumah Kerana Wabak Covid-19

Posted at

Amerika Syarikat kini menjadi pusat wabak COVID-19. Dengan Perintah Kawalan Pergerakan yang ketat, semakin ramai orang bekerja dari rumah semasa peraturan koronavirus. Dengan 66%... Read More