HOME
Home » Cryptocurrency » Bagaimana Saya Mendapat Bitcoin Pertama Saya?

Bagaimana Saya Mendapat Bitcoin Pertama Saya?

Posted at | Categorised in Cryptocurrency

Bagaimana saya mendapat Bitcoin pertama saya oleh Ali Rizvi

Jadi, bagaimana saya mendapatkan Bitcoin pertama saya? Itu topik yang menarik untuk ditulis. Saya selalu ingin berkongsi cerita saya tetapi tidak mendapat forum yang betul tetapi sekarang terima kasih kepada Remitano.

Jadi, saya mempunyai peluang untuk menceritakan kisah saya. Saya akan menerangkan bagaimana untuk mengelakkan daripada ditipu dari laman web yang berlainan di internet. Mari mulakan cerita.

Bagaimana Saya Mendapat Bitcoin Pertama Saya?

Bagaimana Saya Mendapat Bitcoin Pertama Saya

Beberapa tahun yang lalu, saya tidak tahu apa-apa tentang cryptocurrency atau Bitcoin jadi saya tidak mempunyai minat dalam mendapatkan atau membeli apa-apa Bitcoin. Pada malam 15 September 2018, saya berada di sebuah pesta dengan beberapa ahli keluarga.

Kami makan malam dan kemudian pergi ke luar dengan salah satu sepupu saya untuk mendapatkan udara segar. Dia kemudian memberitahu saya tentang Bitcoin dan bagaimana dia melabur dalam syarikat perlombongan Bitcoin yang membayar di Bitcoin yang dinamakan AWSMINING (dot) COM.

Dia berkata dia memperoleh pendapatan sekitar USD 10 setiap hari dengan hanya melabur USD 400 dan menunjukkan gambar-gambar ladang perlombongan syarikat itu. Dan itu membuatkan saya tertarik.

Selepas perbualan, saya mula membaca tentang cryptocurrency pada hari berikutnya. Dan minat saya terhadap crypto mulai berkembang dari hari ke hari. Saya menghubungi sepupu saya seminggu kemudian dan memberitahunya bahawa saya mahu melabur dalam Bitcoin.

Pada 23 September 2018, sepupu saya dan beberapa kawannya datang ke rumah saya, kami mula berbincang mengenai Bitcoin dan bagaimana AWSMINING (dot) COM menggunakan mesin perlombongan Bitcoin, keuntungan yang dihasilkan dan bagaimana syarikat itu berkongsi keuntungan dengan ahli mereka.

Mereka juga memberitahu saya 3-4 dari kawan-kawan mereka meletak jawatan dan bekerja untuk AWS sebagai pengurus akaun dan memperoleh lebih banyak daripada pendapatan mereka daripada pekerjaan terdahulu.

Kisah mereka memberi inspirasi kepada saya dan tanpa melakukan penyelidikan lanjut, saya memindahkan USD 800 kepada sepupu saya untuk membuka akaun saya di AWS. Dia dengan serta-merta membantu saya untuk log masuk ke laman web, mencipta akaun saya, menyerahkan butiran akaun saya untuk mengakses laman web.

Mereka juga memberitahu saya bahawa ini adalah syarikat MLM yang bermaksud bahawa jika saya menaja lebih banyak ahli, saya akan mendapat bonus penyertaan ditambah peratusan tambahan mendapatkan ahli baru.

Keesokan harinya saya masuk ke laman web AWS dan melihat pendapatan pertama BTC sebanyak USD 8. Saya sangat gembira untuk mendapatkan Bitcoin pertama saya, tetapi itulah permulaan tragedi sebenar bermula. Saya dapat melihat jumlah BTC tetapi saya tidak tahu bagaimana untuk menukar BTC kepada USD.

Saya kemudian memanggil sepupu saya dan bertanya kepadanya bagaimana untuk menukar BTC, tetapi dia berkata “jangan bimbang saya akan memberitahu anda ketika sudah tiba masanya untuk bertukar kerana membiarkan BTC di dalam akaun anda, kadar BTC akan meningkat.”

Saya bersetuju kerana saya tahu sedikit tentang BTC dan terus melabur lebih banyak wang dalam AWS. Saya juga meminta orang lain untuk menyertai AWS dan melabur bagi pihak rakan-rakan, ahli keluarga dan rakan sekerja saya yang lain.

Bagaimana Saya Mendapat Bitcoin Pertama Saya?

Bagaimana Saya Mendapat Bitcoin Pertama Saya?

Akaun saya mulai berkembang dari hari ke hari dan dalam masa hanya 7 bulan saya telah melabur $ 9,000. Saya boleh melihat pendapatan saya tetapi tidak dapat menukarnya atau menarik balik. Orang yang telah melabur di AWS melalui saya mula meminta keuntungan mereka.

Dengan bantuan orang lain, saya membuat dompet di Mycoindeal.com yang merupakan syarikat afiliasi AWS untuk mengeluarkan BTC yang diperolehi untuk dompet Mycoindeal. Tetapi masalahnya masih ada – bagaimana untuk bertukar dalam mata wang tempatan?

Menjelang masa berlalu, saya mula menyedari bahawa pendapatan AWS semakin menurun hari demi hari. Akhirnya menjadi sifar dalam masa 1 bulan sahaja. Syarikat itu mengemaskini laman web mereka dengan mengatakan bahawa satu ladang perlombongan di Paraguay telah terbakar hangus.

Bagaimana Saya Mendapat Bitcoin Pertama Saya?

Seminggu selepas berita ini keluar, berita lain diterbitkan dengan mengatakan bahawa ladang perlombongan AWS telah dirampas di China. Kemudian akhirnya berita yang paling ditakuti berkata – “Memandangkan siri peristiwa semasa, AWSMINING kini ditutup secara rasmi”. Saya terkejut kerana saya mempunyai $ 9,000 yang dilaburkan di AWS dan saya tidak dapat mengakses laman web itu lagi.

Ianya amat sukar dipercayai. Semuanya berlaku begitu cepat. Saya hampir tidak dapat berdiri dan menghadapi hakikat bahawa saya mempunyai hutang $ 9,000 untuk dibayar dan saya tidak mempunyai sebarang pendapatan untuk membayarnya. “Saya telah dijatuhkan,” seperti yang saya katakan pada diri sendiri, untuk kali pertama dalam hidup saya. Saya membuat banyak panggilan dan menghantar e-mel kepada AWSMINING tetapi tiada balasan yang diterima. Sukar untuk percaya tetapi itulah hakikatnya.

Bagaimana Saya Mendapat Bitcoin Pertama Saya?

Selama beberapa hari saya berhenti menjawab panggilan dari orang yang meminta wang pelaburan mereka kerana saya tidak mempunyai jawapan. Kemudian saya sedar berapa lama saya akan dapat menjauhkan diri dan orang akan mula memanggil saya penipu dan itu akan memalukan saya dan keluarga saya. Jadi, ada sesuatu yang perlu dilakukan.

Saya kemudian memulakan penyelidikan saya mengenai cryptocurrency kerana saya fikir ia akan menjadi satu-satunya pilihan saya boleh membayar balik pelabur saya.

Saya membeli mesin perlombongan sendiri dan memulakan perlombongan sendiri. Kemudian saya membuka akaun di Remitano dan mula beruruniaga di Remitano dan menukar Bitcoin kepada mata wang tempatan dan membayar balik kepada pelabur saya.

Nah, itulah kisah saya tentang bagaimana saya mendapat Bitcoin pertama saya. Saya minta pembaca saya tidak panik dalam keadaan seperti yang saya hadapi. Pikirkan dan berfikir semula untuk mencari penyelesaian. Kedua, jika anda merancang untuk melabur dalam perlombongan awan, lakukan penyelidikan sendiri. Dan hanya melabur dan berdagang dalam syarikat crypto yang terkenal seperti Remitano.

Adakah cara dapatkan Bitcoin secara percuma?

1 Comment for Bagaimana Saya Mendapat Bitcoin Pertama Saya?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Related Post to Bagaimana Saya Mendapat Bitcoin Pertama Saya?

Cara Membeli Bitcoin: Panduan Lengkap Bagaimana Membeli Bitcoin

Cara Membeli Bitcoin: Panduan Lengkap Bagaimana Membeli Bitcoin

Posted at

Cara membeli Bitcoin: Panduan Lengkap Bagaimana Membeli Bitcoin  РAkhir-akhir ini, Bitcoin telah mengambil jalan tengah di negara-negara yang semakin meningkat seperti Venezuela. Di... Read More

Penipuan Crypto Paling Biasa Di Malaysia Dan Cara Mengelakkannya

5 Penipuan Crypto Di Malaysia Paling Biasa Dan Cara Mengelakkannya

Posted at

5 Penipuan Crypto yang Paling Biasa di Malaysia (dan Cara Menghindarinya) Kriptografi sentiasa mempunyai raputasi yang buruk. Sama ada suka atau tidak, ruang crypto... Read More

Blockchain Wallet: Panduan Lengkap untuk Pemula

Blockchain Wallet: Panduan Lengkap untuk Pemula

Posted at

Blockchain Wallet (dompet): Panduan lengkap untuk pemula sebuah dompet blockchain adalah perkara pertama yang anda perlukan sebelum anda membeli Bitcoin atau sebarang kriptografi. Tetapi... Read More

Blockchain Wallet: Panduan Lengkap untuk Pemula

Inilah Wallet Bitcoin Yang Paling Selamat Dan Paling Mudah

Posted at

Inilah Wallet Bitcoin yang paling selamat dan paling mudah pada tahun 2020! Tanpa Wallet Bitcoin, tidak ada tempat untuk menyimpan cryptocurrency anda. Sama ada... Read More

Masa Depan Bitcoin Sorotan 2020 Kelihatan Lebih Cerah

Masa Depan Bitcoin Tahun 2020 Kelihatan Lebih Cerah?

Posted at

Masa depan Bitcoin kelihatan lebih cerah daripada yang pernah ada. Adakah anda sedang memegang Bitcoin? Atau adakah anda merancang melabur di Bitcoin tahun ini?... Read More