HOME
Home » Bisnes » Bagaimana Buat duit dengan AdSense USD50 Setiap Hari?

Bagaimana Buat duit dengan AdSense USD50 Setiap Hari?

Posted at | Categorised in Bisnes

Bagaimana membuat USD50 setiap hari dengan Google AdSense?

Membuat USD50 setiap hari dengan Google AdSense adalah mudah. Di sini saya hanya meletakkan kira-kira dan beberapa keperluan khusus yang menjadikan ini mungkin. Tidak semua Blogger bersetuju dengan saya kerana ada yang mengatakan sukar untuk bekerjasama dengan Google AdSense dan menghasilkan wang. Bagi saya, ia masih merupakan rangkaian Pengiklanan Bayar Per Klik atau Pay Per Click (PPC) dengan iklan berkualiti tinggi dan juga iklan berbayar tertinggi, bergantung kepada apa yang anda lakukan dengannya.

Bagaimana Buat duit dengan AdSense USD50 Setiap Hari

Buat duit dengan AdSense adalah perkara pertama yang setiap Blogger mencuba ketika mereka mula menggunakan blog mereka. Sesetengahnya berjaya manakala sesetengah orang berputus asa memberikan pelbagai sebab dan beralih kepada alternatif AdSense lain. Alasannya berbeza seperti iklan mempunyai CPC rendah, laman RPM rendah dan iklan yang dipaparkan tidak baik.

(Saya menganggap anda memahami istilah Google AdSense seperti CPC, CTR dan PageRPM).

Google AdSense setakat ini adalah rangkaian Pengiklanan yang paling besar dan terbaik yang boleh anda dapatkan. Terdapat keperluan khusus untuk mendapatkan wang dengan Google Adsense yang saya cadangkan di bawah.

Entry ini bukan tentang cara membuat blog atau cara memilih niche, tetapi saya hanya akan mengatakan apa keperluan untuk membuat 50 dolar setiap hari dari blog anda yang ada (atau bahkan blog baru yang anda mulakan) dari Google Adsense.

Matematik Mudah Bagaimana Buat Duit Dengan AdSense USD50 Setiap Hari

Jadi, mari kita mengandaikan anda mempunyai Page RPM purata sebanyak $5, yang bermaksud anda mendapat 5 dollar untuk setiap 1000 paparan halaman. Untuk mendapatkan 50 dollar, anda memerlukan sekitar 10000 paparan halaman setiap hari. Dengan sekitar 2 halaman setiap sesi, ini menjadikan 5000 pengunjung sehari untuk blog anda.

Sekarang itulah yang sukarnya!

10000 Page views sehari atau 5000 pengunjung sehari cukup sukar walaupun untuk Blogger yang berpengalaman.

Jangan susah hati, bertabahlah!, 50 dollar sehari adalah munasabah. Beri tumpuan pada CPC dan CTR.

Mari kita asumsikan CTR sebanyak 0.5% yang bermaksud 5 klik iklan dalam 1000 impressions (ianya agak munasabah) dan CPC sekitar 10 dollar maka kiraan di atas memerlukan  1000 paparan halaman setiap hari untuk membuat 50 dollar.

Kini ianya kelihatannya mudah bukan!

Keperluan Bagaimana Buat duit dengan AdSense 50 dollar sehari dari AdSense

Segalanya mungkin, Insyallah, tetapi untuk itu anda harus mempunyai Iklan AdSense dengan CPC sebesar 5 dollar dan lebih serta kandungan untuk membina 1000 page views setiap hari.

1. Kandungan Blog

Jadi berapa banyak artikel atau posting yang anda perlukan untuk menjana 1000 halaman atau 500 sesi.

Mari kita buat penditilan 1000 page view setiap hari.

50 artikel atau siaran yang boleh menjana 20 page view setiap halaman
100 artikel / posting yang boleh menghasilkan 10 page view setiap halaman setiap hari
200 artikel / posting yang boleh menghasilkan 5 page view setiap halaman setiap hari.
Anda mungkin rasa terlalu banyak. Tetapi fikirkan bagaimana membina hanya 5 artikel “killer” yang menghasilkan 200 page view setiap satu.

Saya tahu agak sukar untuk menghasilkan idea hebat untuk posting anda, jadi terpulang kepada anda untuk membuat keputusan. Dalam panduan teknik buat cuit Clickbank CB Method ada diterangkan bagaimana mendapatkan artikel berkualiti tinggi dengan mudah.

2. Mendapatkan Iklan AdSense CPC Tinggi

Di sinilah kebanyakan blogger gagal. Walaupun telah mememuhi syarat jumlah page view yang mencukupi, ramai Bloggers masih gagal buat duit dengan AdSense kerana memaparkan iklan CPC rendah. Mendapatkan iklan CPC tinggi bergantung kepada banyak perkara kecil seperti penempatan, niche, kata kunci, geografi pembaca, bahasa dan lain-lain.

Anda boleh menyemak artikel tentang bagaimana untuk mendapatkan CPC tertinggi dengan Adsense. (saya akan buat entry tentang ini dalam sedikit masa lagi).

3. Meningkatkan Faktor lain yang menentukan Pendapatan AdSense

Beberapa faktor seperti targeting geografi, kata kunci, niche dan penempatan iklan menentukan faktor utama Pendapatan AdSense anda. Menumpukan kerja pada faktor-faktor yang menentukan pendapatan AdSense membantu anda untuk mendapatkan kadar Page RPM, CPC dan CTR yang dikehendaki. Gunakan software SEO premium dan keyword planner seperti Semrush, (ini adalah software terbaik dan paling disyorkan) untuk kata kunci dan penyelidikan CPC. Sentiasa gunakan template premium kerana ia membantu dalam menyampaikan tag meta SEO dengan betul dan dapat meningkatkan trafik anda. Anda boleh mencari tema premium terbaik untuk $ 4 hingga $ 59 di  themeforest.net.

Tak kurang pentingnya, anda memerlukan hosting dan domain, saya suka menggunakan hosting luar negara mengikut target audiance kita. Contoh hosting yang mampu milik dan sangat mudah digunakan dan support yang sangat pantas seterti TMDHosting.

4. Jangan lupa Asas-asas Bagaimana Buat duit dengan AdSense USD50 Setiap Hari!

  • Pastikan menghasilkan kandungan berkualiti tinggi yang bermanafaat kepada orang ramai
  • Tulis untuk diri sendiri dan pembaca anda.
  • Mempromosikan Blog anda sebanyak mungkin.
  • Jangan lupa SEO. Hasilkan 70% lalu trafik dari enjin carian
  • Jangan cuba semua kaedah membuat wang pada satu masa
  • Jangan niat berblog semata-mata untuk wang

Dengan teknik bagaimana buat duit dengan AdSense USD50 setiap hari ini ianya akan lebih mudah, walaupun akan memerlukan kerja keras untuk memulakannya.

Jika anda mempunyai lebih daripada 40000 paparan halaman setiap bulan dan tidak mahu bergantung pada iklan Adsense semata-mata, anda boleh mencuba beberapa rangkaian Pengiklanan CPM yang lain untuk mendapatkan pendapatan yang lebih tinggi dari blog anda.

Sebagai penutup:

Sila cadangkan sebarang idea yang anda fikirkan patut dimasukkan ke dalam posting ini.

Jika anda rasa entry ini bermanafaat mohon share kepada rakan anda dengan berkongsi di Facebook, Twitter dan dsb. Ia boleh membantu mereka. Mengharapkan komen, pandangan yang hebat dari anda.

Komen, Share dan Like anda adalah memotivasikan kami …….

No comment for Bagaimana Buat duit dengan AdSense USD50 Setiap Hari?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Related Post to Bagaimana Buat duit dengan AdSense USD50 Setiap Hari?

Jenama Tudung Paling Laris Dan Popular di Malaysia

12 Jenama Tudung Paling Laris Dan Popular di Malaysia

Posted at

12 Jenama tudung paling laris dan popular di Malaysia – Fesyen tudung sederhana telah menjadi trend baru-baru ini kerana lebih banyak gedung fesyen di... Read More

Rahsia Bisnes Tudung Dan Cara Nak Jual Tudung di Internet

Rahsia Bisnes Tudung Dan Cara Nak Jual Tudung Di Internet

Posted at

Rahsia bisnes tudung dan cara nak jual tudung di internet – Tips dan cara memulakan perniagaan tudung, modal permulaan dan perancangannya. Fesyen tudung semakin tinggi... Read More

Bagaimana Untuk Memulakan Bisnes Tudung Dengan Modal Kecil

Bagaimana Untuk Memulakan Bisnes Tudung Dengan Modal Kecil?

Posted at

Bagaimana untuk memulakan bisnes tudung dengan modal kecil? Apakah rahsia bisnes jual tudung ini yang membolehkan seorang pelajar untung sehingga RM15,000 sebulan? Jika anda... Read More

Tips Pemasaran Perniagaan Di Rumah Yang Berkesan

Tips Pemasaran Perniagaan Di Rumah Yang Berkesan

Posted at

Tips pemasaran perniagaan di rumah yang berkesan yang anda perlu patuhi, salah satu perkara yang paling berguna untuk pemilik perniagaan kecil di rumah adalah... Read More

Idea Perniagaan Kecil Untung Besar

100 Idea Perniagaan Kecil Untung Besar

Posted at

Peluang perniagaan kecil untung besar! Dengan modal kecil yang sangat menguntungkan dan perniagaan yang menjanjikan pendapatan yang besar, sesuai untuk pemula yang ingin berjaya... Read More