HOME
Home » Bisnes » Perniagaan Kecil Tanpa Premis Untung Besar Setiap Bulan!

Perniagaan Kecil Tanpa Premis Untung Besar Setiap Bulan!

Posted at May 24th, 2018 | Categorised in Bisnes

Nak mulakan perniagaan kecil? Entri kali ni khusus untuk wanita. Bagi saya wanita zaman sekarang bertuah kerana banyak peluang untuk memulakan perniagaan kecil yang tak perlukan premis. Perniagaan kecil tanpa premis untung besar setiap bulan, siapa yang tak?

Saya tertarik dengan seorang pelajar universiti wanita yang mulakan perniagaan jual tudung tanpa premis. Tanpa premis ni apa maksudnya? Tanpa premis ni maksudnya tak ada kedai, jualan hanya dari rumah malah yang lebih menarik lagi hanya gunakan boot kereta sahaja. Best tak?

Akak ni mulakan perniagan kecilnya menjual tudung pada tahun 2012 semasa masih lagi menuntut di IPT. Peringkat awal, dia hanya berniaga suka suki, jual hanya pada kawan-kawan rapat sahaja. Tapi lama-kelamaan ramai yang datang serbu nak beli tudung dari dia.

Tahu kenapa? haa.. ini yang menarik ni.

Inilah pemikiran yang kreatif yang perlu ada jika anda nak berniaga, kena pandai “tackle market”.

Akak ni jual tudung yang giler murah tetapi cantik dan berkualiti!

Nampak tak macam mana dia “tembak pasaran” dengan strategi yang tepat. Studen universiti manalah cukup duit nak belu tudung yang mahal-mahal, so kenalah bijak mencari supplier yang boleh beri harga bajet dengan menjaga kualiti dan design yang cantik-cantik.

Hanya dengan bermodalkan RM600 dari duit pinjaman PTPTN dia berjaya menghasilkan pendapatan 4 angka setiap bulan.

Nampak tak? Tak perlu modal besar nak mulakan bisnes, cukup dengan tiga empat ratus dah boleh mulakan perniagaan kecil yang boleh jadi perniagaan besar suatu hari nanti.

Perniagaan Kecil Tanpa Premis Untung Besar Setiap Bulan!

Perniagaan Kecil Tanpa Premis Untung Besar Setiap Bulan!

Kenapa akak ni pilih perniagaan jual tudung?

Jawapannya mudah, dia kata:

  1. Modal kecil hanya dengan beberapa ratus ringgit sahaja
  2. Boleh mula dari rumah tak perlukan premis
  3. Pulangan sangat cepat
  4. Modal pusingan juga cepat
  5. Senang jumpa LUBUK pasaran
  6. Dapat jimat banyak kos
  7. Mudah, penghantaran tak perlu ke pejabat pos, abang posmen yang datang ambil
  8. Jimat kos upah ambil gambar, hanya guna gambar yang dikirim oleh pelanggan sebagai testimoni
  9. Diri sendiri dan anak-anak pun boleh jadi model (FREE!)

Bisnes tudung ni dah tepu ke?

Jangan risau, akak ni ada alasan dan bukti kukuh mengapa dia masih teruskan perniagaan tudung ni dan tetap kaut untung besar setiap bulan. Jika anda masih teragak-agak anda boleh baca jawapan yang akak ni dah siap tulis dengan contoh-contohnya skali. Teruskan bacaan…

Hendak seribu daya tak nak seribu dalih!

Anda berminat nak buat bisnes tudung yang untung RM15K setiap bulan?

Meh perhatikan cabaran-cabaran yang anda harus hadapi.

  1. Bagaimana dan di mana nak cari pembekal?
  2. Jenis apa tudungyang mendapat permintaan tinggi di pasaran?
  3. Kain jenis apa yang sesuai?
  4. Di mana nak dapatkan tukang jahit?
  5. Berapa harga jualan yang berbaloi?
  6. Bagaimana nak snap gambar yang menarik?
  7. Nak jual di mana semua tudung-tudung tu?
  8. Bagaimana nak buat ayat iklan yang “menangkap”?
  9. dan banyak lagi..

Inilah yang nak diceritakan oleh cik Madihah Mustafha Founder Madihah Scarf yang memulakan perniagaan kecil tanpa premis yang sekarang telah menjadi jutawan hanya dengan menjual tudung sahaja dalam ebooknya Penulis Ebook Rahsia Bisnes Tudung.

Usah buang masa untuk fikir-fikir, anda perlu pantas membuat keputusan, kalau tak, akan dipintas orang, yang sedihnya jika jika teman rapat sendiri yang pintas anda! Memang banyak perniagaan kecil yang boleh jadi perniagaan besar di luar sana, tetapi selepas anda membaca ebook ini usaha anda untuk menjana pendapatan sampingan yang lumayan akan menjadi lebih mudah kerana anda dah tahu rahsinya langkah demi langkah.

Tags :

No comment for Perniagaan Kecil Tanpa Premis Untung Besar Setiap Bulan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Related Post to Perniagaan Kecil Tanpa Premis Untung Besar Setiap Bulan!

Bagaimana Buat duit dengan AdSense USD50 Setiap Hari

Bagaimana Buat duit dengan AdSense USD50 Setiap Hari?

Posted at October 7, 2018

Bagaimana membuat USD50 setiap hari dengan Google AdSense? Membuat USD50 setiap hari dengan Google AdSense adalah mudah. Di sini saya hanya meletakkan kira-kira dan... Read More

Buat Duit Dengan Blog

Bagaimana Buat Duit Dengan Blog Semestinya Tanpa Modal Besar

Posted at October 6, 2018

Bagaimana buat duit dengan blog? Ini satu soalan yang selalu bermain-main dalam kepala anda, betul tak? Jika tidak anda tidak akan sampai ke blog... Read More

Sikap Orang Yang Berjaya

Sikap Orang Yang Berjaya Yang Perlu Anda Tahu

Posted at July 2, 2018

Salam sejahtera, jam menunjukkan pukul 5 pagi terdetak di hati sejauh mana saya sebagai orang yang berjaya dan mempunyai sikap orang yang berjaya. Tak... Read More

Perniagaan Harta Tanah

17 Idea Perniagaan Kecil Yang Menguntungkan Di Malaysia

Posted at June 27, 2018

17 Idea perniagaan kecil yang menguntungkan di Malaysia Memulakan kerjaya anda sebagai seorang usahawan boleh menjadi sangat sukar dan kadang-kadang mencabar. Terdapat beberapa masalah... Read More

Cara Menjalankan Perniagaan Kecil

Cara Menjalankan Perniagaan Kecil Mengikut Kata Pakar

Posted at June 13, 2018

Cara menjalankan perniagaan kecil nampak macam mudah, tapi jika kurang ilmu segala-galanya menjadi susah. Jadi untuk membantu anda yang baru nak mula menjalankan perniagaan... Read More