HOME
Home » Marketing » Cara Buat Duit Dengan ClickBank Tanpa Laman Web

Cara Buat Duit Dengan ClickBank Tanpa Laman Web

Posted at | Categorised in Marketing

Cara buat duit dengan ClickBank – Apabila bercakap tentang cara buat duit dengan affilate, pastinya ClickBank adalah salah satu tempat utama yang anda usha, mencari produk dan mempromosikan.

Memilih produk dari pasaran Clickbank adalah satu perkara, mempromosikan produk yang dipilih adalah satu perkara yang lebih menarik.

Terdapat banyak panduan tentang cara memilih produk ClickBank terbaik untuk dipromosikan termasuk yang saya tulis beberapa saat lagi. Jadi, saya tidak akan masuk ke sini.

Hari ini, kita akan memberi tumpuan kepada bagaimana untuk mempromosikan produk anda setelah mendapat produk yang terbaik yang nampaknya sangat convert bagi marketer lain.

Cara Buat Duit Dengan ClickBank Tanpa Laman Web Langkah Demi Langkah

Cara Buat Duit Dengan ClickBank

Mari kita lihat, adakah ianya juga terbaik untuk kita? …

1. Mempromosikan produk Clickbank dengan laman web

Untuk promosi teknik ini, anda harus memiliki laman web anda sendiri atau sekurang-kurangnya tempat di mana anda menghadapi sekatan paling minimum untuk menulis artikel promosi.

Sekarang terdapat dua pilihan cara buat duit dengan ClickBank:

1 – Laman web percuma

2 – Laman web yang dihoskan atau berbayar seperti www.perniagaankecil.com (disyorkan sekurang-kurangnya anda melabur untuk nama domain dan hosting yang paling murah). Domain dan SSL PERCUMA!

Di antara dua option ini, jelas saya pilih untuk nama domain (saya tak nak paksa anda terutama yang masih newbie). Tapi memang syok guna domain dan hosting sendiri, suatu kebangaan, sama macam dengan kedai sewa dengan kedai yang kita beli sendiri, banyak bezakan? Betul tak?

Bagaimanapun, anda perlu mula dengan membeli nama domain yang ada kaitan dengan niche yang anda nak promosikan.

Selepas anda menyusun nama domain, anda perlu mencari syarikat web hosting dan seterusnya memasang WordPress. Biasanya di laman web hosting ada tool untuk cari domain, terutama TMD Hosting, domain diberi percuma!

Sebaik sahaja anda berpuas hati dengan persediaan tapak web baru anda, sudah masanya untuk menulis kandungan blog anda.

Kandungan seperti:

 • Halaman utama (home, mengenai saya, hubungi, dan sebagainya).
 • Banyakkan artikel yang berkisar di sekitar niche anda.
 • Kandungan yang agak terperinci mengenai produk di bawah promosi – review produk.
 • Halaman yang menerangkan bagaimana produk (yang anda promosi) berbeza daripada penjual lain; (dua produk sekurang-kurangnya, tetapi ini adalah pilihan).
 • Tambahan beberapa halaman dengan huraian terperinci tentang produk tersebut (juga pilihan).
 • Selepas laman web dan kandungan siap sedia, anda boleh mula mencari cara untuk melakukan promosi anda.

Anda boleh mula melakukan ini walaupun kandungan yang dijangka mungkin belum dimuatkan sepenuhnya, tetapi anda harus sekurang-kurangnya mempunyai halaman ulasan produk.

Dalam masa yang sama, anda mula menulis content yang seterusnya dalam bentuk blog.

Objektif anda adalah untuk menarik organik trafik bagi yang berminat dengan produk ClickBank yang anda promosikan.

Apabila trafik berkembang, anda boleh menjangkakan jualan akan meningkat.

Oleh kerana laman web anda dan produk mendapat daya tarikan dari lebih ramai pembaca, anda mungkin ingin mempertimbangkan menambah produk tambahan yang berkaitan dengan niche anda (tidak semestinya hanya dari CB, tetapi beberapa rangkaian affiliate lain juga).

Cuba fikir tentang produk yang berguna kepada pembaca yang sedia ada yang anda telah berjaya menarik mereka ke blog  anda.

Promosikan Laman Web Anda

Ingatlah bahawa membina laman web anda adalah langkah pertama yang diperlukan. Matlamat anda adalah untuk mewujudkan platform yang membawa kepada lebih banyak jualan untuk anda, yang mana anda perlu menarik trafik ke laman web anda, dan anda perlu mempunyai perancangan yang betul untuk menarik pembaca.

Terdapat teknik dan cara tertentu yang boleh berfungsi untuk anda dari segi promosi:

 • Menghasilkan artikel (dengan pautan yang bersesuaian dengan halaman yang berkaitan seperti halaman jualan, ulasan produk, dan jadual perbandingan).
 • Secara aktif mengambil bahagian dalam pelbagai forum, dan sentiasa mendaftar dengan pautan ke laman web anda.
 • Buka akaun Facebook yang didedikasikan untuk laman web anda.
 • Mengambil bahagian dalam platform media sosial lain (Twitter, Pinterest, dan banyak lagi).
 • Buat video YouTube dan benarkan pautan ke laman web atau produk Clickbank tertentu yang anda sedang promosikan. Anda boleh memasukkan video ini di laman web anda juga.

Caranya ialah menambah tulisan kontent ke laman web anda setiap hari.

Apabila anda menghasilkan kandungan yang lebih banyak dan berbeza pada niche yang anda promosikan, dari masa ke masa, anda akan menambah kredibiliti kepada status anda sebagai pakar dalam subjek yang anda pilih. Tidak lama lagi, lebih banyak peluang akan muncul dan anda akan dapat membuat lebih banyak jualan.

Ringkasnya, pendekatan di atas dapat membantu anda dalam mempromosi produk anda.

Cara Buat Duit Dengan ClickBank

2. Mempromosi produk Clickbank tanpa laman web

Setakat ini, perbincangan kita telah difokuskan pada aktiviti promosi yang dijalankan di laman web atau laman blog.

Terdapat pilihan lain yang tersedia berkaitan dengan promosi produk bagi mereka yang tidak mempunyai laman web atau lebih suka tidak suka membina dan menyelenggara laman web.

Saya sebenarnya menulis panduan ringkas tentang cara buat duit dengan ClickBank tanpa laman web beberapa saat lagi.

Ya, mungkin!

Inilah caranya …

Cara Buat Duit Dengan ClickBank Tanpa Laman Web Melalui Pemasaran artikel

Anda bermula dengan pergi ke Google Ads Keyword Planner untuk merangka senarai kata kunci yang sangat berguna. Kena Log In dulu ye…

Google Ads Keyword Planner ini sangat membantu dalam mengenali frasa popular yang digunakan oleh pengguna Internet untuk carian mereka. Oleh itu, matlamat anda adalah untuk menghubungkan frasa ini dengan ciri produk anda.

Kenal pasti beberapa kata kunci dari senarai ini dan terus menghasilkan 5 hingga 10 artikel menggunakan kata kunci ini.

Artikel anda harus bersifat pendek (tidak lebih dari 500 perkataan sebaik-baiknya).

Jangan terlalu risau tentang tema artikel-artikel ini. Anda boleh menulis secara serius atau secara santai-santai. Objektifnya adalah untuk menyebarkan maklumat mengenai produk anda untuk dipromosikan, dan pembaca seharusnya tidak terasa artikel tu seperti  nak menjual barang.

Seperti yang anda lakukan pada artikel-artikel ini, lakukan usaha untuk secara sengaja memasukkan kata kunci pilihan anda, sekurang-kurangnya membuatnya muncul dua hingga lima kali dalam setiap artikel.

Untuk menjamin dapat pembaca, anda perlu submit artikel yang dibuat ke direktori artikel yang paling popular contohnya GoArticles dan EzineArticles. Dengan setiap submition, selalunya memasukkan sumber pengarang atau kotak biografi.

Kotak sumber pengarang atau biografi pengarang ini tidak perlu panjang, hanya buat ayat pendek yang menggambarkan anda sebagai pengarang, atau produk Clickbank yang anda promosikan. Dan jangan lupa untuk “membenamkan” pautan afiliate anda.

Cara Buat Duit Dengan ClickBank Tanpa Laman Web Gunakan eBay

Satu lagi pendekatan yang optimum adalah memanfaatkan pembeli yang telah membeli dari anda sebelum ini di laman lelong popular ini.

Pembeli sebelumnya secara kolektif mewakili sumber ideal untuk anda membuat promosi Clickbank baru anda. Dengan menganggap urus niaga yang lalu berjalan lancar, mereka telah membina kepercayaan terhadap diri anda, dan yang membuatkan ianya lebih mudah untuk mengesyorkan dan menjual barang baru kepada mereka.

Sebaik sahaja pembelian disahkan, ambil inisiatif untuk menulis kepada mereka untuk memaklumkan mereka tentang proses penghantaran, dalam e-mel yang sama, anda mungkin mahu mengarahkannya ke saluran promosi anda yang lain, seperti e-book baru yang baru anda buat ( sentiasa masukkan penerangan ringkas apa sahaja yang anda mempromosikan dan pastikan ada pautan afiliate anda).

Cara Buat Duit Dengan ClickBank Tanpa Laman Web – Hubpage.com

Hubpages.com dulunya Squidoo boleh menjadi tapak promosi yang berkesan. Buat satu artikel untuk setiap produk Clickbank yang anda nak promosikan.

Anda boleh lakukan ini dengan menambah artikel, menulis ulasan produk atau surat jualan. Jika anda mempunyai testimoni pelanggan yang bagus, tambahkan juga. Sebarang penambahan harus selalu memasukkan kata kunci dan produk yang relevan, serta link afiliate anda (sebaiknya ianya harus disebarkan di seluruh laman supaya memudahkan bakal pembeli untuk mengklik dan membeli produk anda).

Cara Buat Duit Dengan ClickBank Teknik Menulis Blog

Blog anda boleh memberi tumpuan kepada satu produk CB tunggal yang anda promosikan, atau menjadikan blog itu khusus untuk himpunan review produk dari Clickbank.

Tiada sekatan pada kandungan blog, jadi anda boleh memasukkan ulasan produk, testimoni, dan juga artikel maklumat, tetapi teruskan dalam perspektif; mereka harus relevan dari segi kata kunci dan pautan afiliate yang anda pilih.

Forum Suatu Cara Buat Duit Dengan ClickBank Tanpa Laman Web

Cari forum yang berkaitan dengan produk Clickbank.

Jika anda sedang mempromosikan mesin senaman maka anda harus menyertai forum kecergasan. Prinsip ini digunakan untuk niche produk lain juga, anda boleh katif dalam forum game, forum teknologi, dan forum webmaster.

Letakkan link affiliate anda di bahagian signature profile anda.

Sentiasa hantar kandungan yang berguna di sana untuk menunjukkan anda sebagai ahli yang berkredibiliti, yang menjadikan mereka ingin membeli produk Clickbank anda melalui pautan afiliate anda yang tertanam di sana.

Amaran!

Tidak ada cara “terbaik” untuk mempromosikan produk ClickBank. Terdapat puluhan cara yang berbeza dan setiap pilihan ini akan berkesan jika dilakukan dengan betul.

Satu-satunya cara untuk mengetahui apa yang berfungsi untuk anda adalah untuk mencuba dan mencuba sehingga “jerat mengena”.

Akhir kata, panduan di atas sepatutnya membuat anda bermula dengan arah yang betul dalam usaha mencari cara buat duit dengan ClickBank.

PS: Jika masih tercari-cari template terbaik untuk promosi Clickbank anda boleh cuba Oketheme, highspeed, elegan dan responsive.

PPS: Meh baca macam mana akak ni untung RM15,000 sebulan hanya dengan jual tudung.

No comment for Cara Buat Duit Dengan ClickBank Tanpa Laman Web

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Related Post to Cara Buat Duit Dengan ClickBank Tanpa Laman Web

Cara Meningkatkan Perniagaan Kecil

Cara Meningkatkan Perniagaan Kecil Anda Dengan 9 Perkara Ini

Posted at

Cara meningkatkan perniagaan kecil anda, ketahui 9 perkara mudah ini. Meningkatkan perniagaan kecil tidak mudah. Ini adalah salah satu cabaran paling sukar yang dihadapi... Read More

teknik buat duit clickbank

Teknik Buat Duit Clickbank CB Method Berhasil Jana USD1,312.70 Dalam Masa 12 Hari

Posted at

Teknik buat duit Clickbank CB Method  – Jika anda tercari-cari teknik buat duit di internet tanpa modal besar, anda telah berada di tempat yang... Read More

Untung RM15,000 Dari Perniagaan Kecil Jual Tudung

Untung RM15,000 Dari Perniagaan Kecil Jual Tudung

Posted at

Untung RM15,000 dari perniagaan kecil jual tudung – Jangan terkejut! Kisah benar seorang pelajar IPT yang nak cari duit lebih untuk tampung perbelanjaan pengajiannya... Read More